Ingrediente
Pentru blat;
6 oua
200 gr. zahar
250 gr. faina
1 praf de copt
1 pliculet de zahar vanilat
esenta de rom
4 linguri de cacao
Pentru crema:
3 galbenusuri
300 gr. zahar
250 gr. Rama Maestro
150 ml. sirop din dulceata de visine
1 zahar avnialt
3 linguri faina
6 oua
200 gr. zahar
250 gr. faina
1 praf de copt
1 pliculet de zahar vanilat
esenta de rom
4 linguri de cacao
Pentru crema:
3 galbenusuri
300 gr. zahar
250 gr. Rama Maestro
150 ml. sirop din dulceata de visine
1 zahar avnialt
3 linguri faina
Mod de preparare
Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana cand se dizolva si se obtine o compozitie omogena. Se adauga treptat faina, praful de copt si zaharul vanilat, esenta de rom si cacaoa, amestecandu-se foarte bine.Intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina se adauga compozitia obtinuta si se da la cuptor pentru 40-45 de minute.
Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul apoi se pun intr-un vas la baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit. Margarina se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma, dupa care se adauga faian, siropul de visine si zaharul vanilat.
Blatul se taie in 3 parti egale si se umple cu crema. Se orneaza dupa imagiantia fiecaruia.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu