joi, 12 mai 2011

Tort amandina

Ingrediente

6 oua, 200 gr zahar, 30 ml apa, 30 ml ulei, 20 gr caao, 8 linguri cu faina
1 praf de copt( blat)
3 galbenusuri, 150 gr zahar pudra,1 pachet de margarina de 250 g Rama. 3 linguri cacao(crema)
200gr ciocolata, 150gr smantana lichida pt frisca, 1 lingura miere, 2 linguri de margarina, 2-3 linguri de lichior(glazura)

Mod de preparare

Se bat albusurile bine de tot,apoi batem galbenusurile cu uleiul,zaharul si apa si amestecam intr-un vas mai mare cele doua compozitii,continuam cu faina si cacaoa.Amestecam bine tot la viteza mica cu mixerul
Se imparte blatul in 3 si se coace separat.Punem zaharul pudra cu cacaoa si galbenusurile intr-un vas.Topim margarina Rama in micro dar nu de tot,putin doar si amestecam totul. Obtinem o crema foarte fina si buna.Ciocolata o taiem bucatele si o punem la topit pe bain marie-Incalzim la microunde smantana cu mierea si o punem peste ciocolata impreuna cu margarina Rama si lichiorul si ornam tortul pana sa se intareasca.
Bagam la frigider. Inainte de aservi il ornam cu frisca si decoratiuni pentru tort( trandafiri, bombonele, etc).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu