Ingrediente necesare
Pentru 4 portii
300 g paste "fundite"
4 linguri ulei
1 ardei iute rosu
2 catei de usturoi
2 cepe potrivite
6 linguri sos de tomate
150 ml vin alb
12 migdale prajite
patrunjel verde
sare, piper
Mod de preparare reteta
Se fierb pastele "al dente" in apa cu sare, apoi se scurg prin strecuratoare si se pastreaza calde.
Separat, se calesc in ulei incins ceapa tocata marunt, usturoiul taiat felii subtiri, ardeiul iute tocat fin, la care se adauga migdalele zdrobite, sosul de rosii, vin, sare si piper, dupa gust.
Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand continuu.
Se asaza pastele intr-un castron mare, se toarna peste ele sosul preparat si se a mesteca usor ca sa nu se sfarame "funditele". Se servesc calde.
La prepararea sosului se poate adauga frunza de rozmarin ,de salvie, care ii va da| o aroma specific mediterarieana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu