Ingrediente friptura picanta:
800 g pulpa de porc
10 boabe de piper
8 cuisoare
11/2 lingurita de maghiran
2 lingurlte de scortisoara
1 cescuta de coniac
200 g de ceafa
350 g de rosii
250 g de cartofi
100 g de masline
2 cepe
sare
piper
7-8 linguri de ulei.
10 boabe de piper
8 cuisoare
11/2 lingurita de maghiran
2 lingurlte de scortisoara
1 cescuta de coniac
200 g de ceafa
350 g de rosii
250 g de cartofi
100 g de masline
2 cepe
sare
piper
7-8 linguri de ulei.
Intr-o piulita se piseaza piperul, cuisoarele, maghiranul si scortisoara. Peste ele se toarna coniacul. Bucata de carne se pune intr-o farfurie, peste care se rastoarna coniacul cu ingredientele si se lasa sa se macereze o ora, timp in care se va stropi foarte des. Intr-o cratita se pun cepele taiate pestisori, feliile de rosii, cartofii si ceafa taiate in cubulete, maslinele fara samburi si deasupra se asaza bucata de carne. Se toarna uleiul, se acopera carnea cu o foaie de hartie alba si se lasa cratita in cuptor, la foc mic, timp de 3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu