Ingrediente:
pentru 4 portii:-2 legaturi de busuioc
-4 fileuri de ansoa
-zeama de la 2 lamai
-ulei de masline
-500gr de spaghete
-1,5 kg de midii curatate
-un pahar de vin alb
-3 ardei iuti rosii curatati de seminte si tocati marunt
-sare
-piper
Preparare:
Zdrobiti frunzele de busuioc impreuna cu fileurile de ansoa si putina sare. Adaugati zeama de la o lamaie si cam 8-9 linguri de ulei de masline. Veti obtine un sos pe care il veti turna la sfarsit peste spaghete.
Alegeti midiile, daca gasiti vreuna deschisa asezati-o pe masa si loviti-o cu putere, daca nu se inchide aruncati-o.
Fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe pachet.
In timp ce fierb pastele incalziti o cratita mare, dupa ce s-a incins puneti midiile, turnati vinul peste ele si acoperiti oala cu un capapc. Scuturati din cand in cand si lasati sa fiarba midiile cateva minute pana cand se desfac toate(cele ramase inchise sa le aruncati).
Adaugati spaghetele in oala, sosul preparat la inceput. Amestecati bine, mai adaugati zeama de lamaie si condimentati.
La sfarsit cand serviti presarati ardeii iuti tocati marunt deasupra.
Alegeti midiile, daca gasiti vreuna deschisa asezati-o pe masa si loviti-o cu putere, daca nu se inchide aruncati-o.
Fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe pachet.
In timp ce fierb pastele incalziti o cratita mare, dupa ce s-a incins puneti midiile, turnati vinul peste ele si acoperiti oala cu un capapc. Scuturati din cand in cand si lasati sa fiarba midiile cateva minute pana cand se desfac toate(cele ramase inchise sa le aruncati).
Adaugati spaghetele in oala, sosul preparat la inceput. Amestecati bine, mai adaugati zeama de lamaie si condimentati.
La sfarsit cand serviti presarati ardeii iuti tocati marunt deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu